Pokaż menu

+48 22 851 23 23 Zarezerwuj stolik Kontakt

PL / EN

Dlaczego nasze burgery mają tak charakterystyczny smak?

06 listopada 2017

 Zamów na wynos:

 

 

 

Dlaczego nasze burgery są tak sycące, a bułka posiada charakterystyczny smak?, Co jest podstawą naszych burgerów?

 

 

 

Podstawa: 

 

Podstawą Naszych burgerów są domowej roboty bułki brioche – niezwykle maślane, puszyste i bardzo lekkie.. Pieczemy je według zmodyfikowanej receptury naszego Szefa Kuchni.

a także:

200g wyselekcjonowanej wołowiny:

Stopnie wysmażenia mięsa (wybierane według predyspozycji naszych gości):

Blue –bardzo krwisty – mięso lekko obsmażone z każdej strony – w środku surowe i ciepłe.

Rare– mięso krwiste – słabo wysmażone– mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka.

Medium rare –mięso średnio krwiste – mięso w środku zmienia kolor na jaskrawo czerwony, a osocze delikatnie brunatnieje.

Medium – mięso średnio wysmażone – osocze po naciśnięciu jest już brunatne, mięso jeszcze bardziej jędrne.

Medium Well – mięso dobrze wysmażone – pod dotknięciem stek jest twardawy i elastyczny.

Well done – mięso bardzo dobrze wysmażone.

 

Nasze Burgery: 

Burger Lunch – owy w Blue Cactus

The Best:

200g wyselekcjonowanej wołowiny na domowej bułce brioche. Ser Ementaler, bekon, cebula, ogórki konserwowy i nasz majonez BBQ

Jalapeno:

200g wyselekcjonowanej wołowiny na domowej bułce brioche, Ser Ementaler, jalapeno, grillowane pomidory, majonez chipotle

Klasyczny:

200g wyselekcjonowanej wołowiny na domowej bułce brioche. Sałata, pomidor, ogórek konserwowy, cebula, majonez BBQ

+48 22 851 23 23 Zarezerwuj stolik Kontakt