Pokaż menu

+48 22 851 23 23 Zarezerwuj stolik Kontakt

PL / EN

Jesienne Menu w Blue Cactus

28 września 2017

 

 

23 Września rozpoczęliśmy kalendarzową jesień w Polsce – 28 września w Blue Cactus świętujemy rozpoczęcie nowej pory roku – wyjątkowym, sezonowym special Menu. 

Smaki Jesieni w Blue Cactus opierają się o dania rozgrzewające w coraz to chłodniejsze wieczory, np.:

Chorizo z ziemniakiem i papryką, zapieczone z serem i wykończone chrustem kukurydzianym, jalapeno i śmietaną, bądź już doskonale znane naszym stały gościom ( LiveCooking Station na imprezach integracyjnych, eventach firmowych, bądź urodzinach) – Taco Senior Golonka – Taco z duszoną golonką marynowaną w pomarańczach

a także w naszej nowej karcie znajdziecie pozycje wspomagające odporność organizmu:

Burger z cebulą karmelizowaną doprawiony kuminem. To właśnie kumin jako przyprawa dodawana do naszych dań  działa zbawiennie na  odporność i samopoczucie. 

Grillowany karmazyn – filet karmazyna wykończony miętowym masełkiem i ziołowym panco, podany ze smażonym burakiem i jarmużem – jednej z najzdrowszych  i najbardziej odżywczych sezonowych roślin na świecie.

Nie mogliśmy zapomnieć o dyni!
Sezonowe warzywo na stałe zagościło w naszym specjalnym menu, ponad to jest jego główną częścią!

W tym roku przygotowaliśmy także niespodziankę dla naszych gości preferujących dietę wegetariańską: Krem z dyni – wykończony prażonymi wiórkami kokosów i owocami granata czy tradycyjna chimichanga jabłkowa z lodami waniliowymi podczas chłodnego wieczoru z przyjaciółmi smakują najlepiej. 😉
Zapraszamy Was na spróbowanie naszych jesiennych smaków. Tradycyjnie powitamy Was karafką z wodą i aperitifem, nasza obsługa chętnie doradzi Wam i opowie o sezonowych specjałach – może w czasie weekendowej, wieczornej muzyki na żywo w Blue Cactus? 😊

Do zobaczenia! 🙂

 

+48 22 851 23 23 Zarezerwuj stolik Kontakt