Pokaż menu

+48 22 851 23 23 Zarezerwuj stolik Kontakt

PL / EN

Tequila Tasting w Blue Cactus!

08 listopada 2017

 

 

Lubisz poznawać nowe smaki? Interesujesz się różnymi rodzajami alkoholi?

 

W Blue Cactus przygotowaliśmy dla Was niespodziankę!

 

 

 

– TEQUILA TASTING w Blue Cactus –

Deska 6 zupełnie różnych w smaku tequili !

 

 

Jose Cuervo Blanco i Jose Cuervo Reposado

 

Pierwszym licencjonowanym wytwórcą był Jose Antonio Cuervo. w 1795 r. jego syn, Jose Maria Cuervo dostał pierwszą licencję na produkcję mezcal od Korony i otworzył pierwszą oficjalną destylarnię. W Meksyku Cuervo był pierwszym producentem, który rozlewał tequilę do butelek! Pierwsza butelkowana przez nich tequila została sprzedana w 1906 roku, kiedy inni nadal używali beczek.

 

 

El Jimador

 

To nr. 1 w Meksyku! Wytwarzana jest w Casa Herradura od 1870 roku, w sposób tradycyjny i naturalny. Agawy gotuje się w glinianych piecach, a do ich fermentacji używa się dzikich drożdży. Jimador oznacza ‚dobry żniwiarz’

 

 

Olmeca Altos Reposado

 

W każdej Olmece część soku z agawy, użytego do fermentacji, uzyskiwana jest 500 – letnią tradycyjną metodą Tahoma, polegającą na rozgniataniu ugotowanych szyszek agawy 2-tonowym kamieniem ze skały wulkanicznej

 

 

Herradura Reposado

 

Została założona w 1861 roku przez Feliciano Romo. Herradura stała sie pierwszą destylarnią produkującą tequilę reposado i zawsze robiła jedynie tequilę w 100% z agawy

 

 

Monte Alban Mezcal 

 

„Mexcalmetl” co w starodawnym dialekcie oznaczało agawę. Butelki oznaczone „con gusano” zawierają larwę ćmy. Trunek ten powstaje z całego rdzenia agawy zielonej.

 

 

 

 

Nasza obsługa chętnie opowie Wam o różnicach między nimi, a także o sposobach podawania tequili!